Hatékony féreghajtás Forestoval

Hatékony féreghajtás Forestoval

A házikedvencek férgek elleni védelme minden felelős gazda kiemelt feladata, a féreghajtás Forestoval szerencsére egyszerűen és könnyen kivitelezhető. Nézzük meg, mit érdemes tudni a férgességről, milyen paraziták okozhatják és mit tehetünk ellenük!

Ezek a férgesség tünetei

A bolhák elterjedése gyakran okoz férgességet is a kutyák szervezetében. Tünetei nem mindig egyértelműek, de ha arra leszünk figyelmesek, hogy a kutyus a mellső lábaival húzódzkodik a földön, hány, megy a hasa, puffadt, levert és veszít a súlyából, nagy eséllyel férges. 

Számos féregfajta létezik, ezek közül a leginkább az orsóféreg, a galandféreg, az ostor- valamint a kampósféreg veszélyes kedvenceinkre. Az orsóféreg a legtöbbször szájon át terjed, a petékkel teli talaj vagy egy fertőzött zsákmányállat elfogyasztása során. A galandféreg az a típus, amelynek petéit hordozni képesek a bolhák. Egyszerűen lenyalják a szőrükről őket az ebek, amelyek a bélrendszerbe jutva máris elterjednek. Mind az orsó-, mind pedig a galandféreg veszélyes az emberre is.

A kampósférgek és az ostorosférgek csak súlyos esetben okozhatnak tüneteket. A kampósféreg lárvái képesek befúrni magukat a kutya bőre alá, kellemetlen bőrirritációt okozva ezzel. Az ostorosférgek petéit könnyű elfogyasztani egy szimatolókörút során és máris adott a férgesség.

A férgesség kezelése Forestoval

A férgesség csak súlyos esetben okoz nagy gondot, kezdeti stádiumban jól orvosolható. Speciális, erre szolgáló gyógyszer adagolása mellett a féreghajtás Forestoval is megoldható. Azt már tudjuk, hogy a bolhák megjelenése magával vonhatja a férgesedést is, ezért Foresto bolha elleni nyakörv segítségével a féreghajtás Forestoval lehetséges otthoni körülmények között is.

A megoldás nagy előnye, hogy a nyakörv könnyen beszerezhető, egyszerű felhelyezni az állatra, ráadásul hosszan, akár 8 hónapig is képes távol tartani a bolhákat és a kullancsokat a csatangoló kutyustól. 

A lassan felszívódó hatóanyagokat tartalmazó nyakörv recept nélkül kapható, hatását pedig úgy fejti ki, hogy ahhoz még csak közvetlenül érintkeznie sem kell az élősködőkkel a kutyának. Így tehát kellemetlen és fájdalmas csípések nélkül megoldható házikedvencünk bolhák, kullancsok és egyéb rovarok elleni védelme. 

A legtöbb élősködő elleni szer a véráramba jutva fejti ki hatását. Ezzel szemben a féreghajtás Forestoval történő megoldása során a hatóanyagok szétoszlanak az állat bőrének felületén, így úgy képesek elpusztítani a rovarokat és a parazitákat, hogy azok még meg sem csípték a kutyust, csupán a közelébe jöttek. 

A féreghajtás Forestoval további pozitívuma, hogy az alkalmazott nyakörv abszolút szagtalan, felülete a többi bolha elleni nyakörvtől eltérően nem zsíros, így nem zavarja az állatot és kényelmes viseletet nyújt számára. Nem oldódik ki könnyen, így még biztonságos is. Vízállóságának és komfortosságának köszönhetően pedig csobbanásra, sportolásra, játékra vagy egy kiadós sétára is alkalmas. 

Erre figyeljünk a nyakörv használata során

Bár a nyakörv vízálló, a kutyus gyakori fürdetése gátolhatja a hatóanyagok szabad kioldódását, így csökkentheti a hatékonyságot. Az optimális eredmények érdekében elegendő a kutyát havonta egyszer fürdetni vagy úszni engedni.

Fontos, hogy minden esetben megfelelő méretű nyakörvet válasszunk, ha a féreghajtás Petissimo webáruházból vásárolt Forestoval történik. Sem a túl tág, sem pedig a túl szoros bolha és kullancs elleni nyakörv nem megfelelő és nem is kényelmes az állat számára.

Összefoglalás

A bolhák, kullancsok és a férgek nemcsak kedvenceink életét keserítik meg, számos fajuk a gazdikra is veszélyes. Ezért rendkívül fontos az ellenük való védekezés. Ma már többfajta készítmény is kapható, amelyek cseppek, sampon, tabletta vagy nyakörv formájában hatnak. 

A féreghajtás Forestoval a legegyszerűbb, hiszen könnyen alkalmazható, csupán az állat nyakába kell helyezni. A nyakörv által kibocsátott anyagok fokozatosan fejtik ki hatásukat és már azelőtt hatnak, hogy az élősködők megcsíphették volna kedvencünket. A Foresto nyakörv vízálló, szagtalan és akár 8 hónapig is képes védelemmel szolgálni. A megfelelő hatékonyság érdekében használat előtt minden esetben érdemes alaposan áttekinteni a termékhez tartozó leírást!